Vacht-Huid en Katvriendelijke behandelingen

en Tarieven

De kattenvacht

De kattenvacht heeft heel wat verzorging nodig. Jouw kat is namelijk gemiddeld zo’n 2-4 uur per dag bezig met poetsen! Vaak kunnen zij dit heel goed zelf. Maar toch zijn er veel redenen waardoor je kat problemen krijgt met zijn of haar vacht. En dan kunnen er klitten of zelfs vilt ontstaan. Deze trekken vervolgens aan de huid en dat doet pijn. Je kunt dit wellicht merken aan zijn humeur. Een kattentrimmer is dan een goede oplossing. Want na een behandeling in de salon, kan je kat letterlijk lekkerder in zijn vel zitten.

De vacht beschermt de tere kattenhuid tegen zonlicht, struiken en een heftige vechtpartij. Het zorgt voor een goede instandhouding van de pH en de huidflora. En dat brengt mij naar het volgende punt, vachtbesparend trimmen.

Vachtvriendelijk & Katvriendelijk

Vachtbesparend, dit is de nieuwste methode. Om de vacht goed te kunnen verzorgen heb je ook de juiste producten nodig. Vraag mij om advies! Er zijn namelijk veel borstels te koop die de kattenvacht juist beschadigen. Hierdoor wordt de vachtgroeicyclus verstoord en op den duur wordt de vacht slechter van kwaliteit. Dit kun je zoal herkennen aan de vachtkleur op het lijfje dat doffer van kleur is, dan op het kopje en de pootjes. Te veel kammen of ontwollen is dus een no-go. Het liefst laat ik dan ook zo veel mogelijk gezonde haren zitten.

Natuurlijk moeten de klitten en viltplekken wel verwijderd worden. Klitten verwijder ik voornamelijk door middel van scheren. Dit is namelijk veel minder pijnlijk dan ze proberen eruit te kammen. Ik maak gebruik van een tondeuse die een zo zacht mogelijk geluid produceert. Tijdens de trimbeurt is er genoeg tijd voor pauzes voor je kat wanneer hij of zij dit nodig heeft. Een trimbehandeling kan een half uur tot maximaal 1 uur duren.

Let op: een goede voorbereiding is het halve werk. En daar heb ik jouw hulp bij nodig. Zorg ervoor dat jouw kat vervoerd wordt in een veilig mandje dat goed sluit. Vertrek niet gehaast van huis. De salon is een vreemde omgeving voor je kat. Neem daarom graag een handdoek, kleedje of speeltje mee van thuis. De vertrouwde geur van thuis zal meehelpen aan een zo katvriendelijk mogelijk bezoekje.

Dit alles zorgt ervoor dat je kat een goede ervaring heeft in mijn salon én dat is voordelig voor een volgende trimafspraak.

Een CharmanteKat behandeling bestaat uit:

•   trimbehandeling volgens een vachtbesparende methode
•   klitten en vilt worden uitgekamd en/of weggeschoren
•   een katvriendelijke behandeling
•   knippen van nagels
•   schoonmaken van ogen en oren indien nodig
•   ruime tijd voor pauzes en knuffels voor de kat
•   tips voor thuis
•   kadootje voor de Charmante Kat

Tarieven per 1 april 2024

CharmanteKat behandeling50 euro
CharmanteKat behandeling met extreme vilt65-75 euro
Korting op elk volgend dier op dezelfde dag-5 euro
CharmanteKat APK
(vervolg afspraak binnen 3 maanden)
35 euro
Kitten Kennismaking 15 min
incl. nagels knippen
15 euro
Komt jouw kat alleen voor nagels knippen 8 euro

Andere wensen? Laat het mij weten.

Hier kun je mij contacten voor advies en het maken van een afspraak.

Scroll naar boven