In het jaar 2021 heb ik mijn droom in Maarssen waargemaakt:

Mijn eigen kattentrimsalon!

Ik en Loesje

Mijn naam is Miranda. Al 15 jaar ben ik werkzaam als dierenartsassistente en sindsdien ook helemaal dol op katten.

In 2010 kregen wij twee afstandskatten in huis: een Noorse Boskat Loes en een eigenwijze witte huiskat Snowy.
En toen is ook mijn passie voor de kattenvacht ontstaan:
Loes had helaas meerdere viltplekken in haar vacht toen wij haar kregen. Waarschijnlijk door de stress situatie. Dus ging ze mee naar mijn werk en werd haar vacht verlost van vilt en klitten.

Zij knapte hier zó van op:

Niet alleen haar vacht zag er gezonder uit, maar ook haar kattengedrag was bijzonder veranderd. Ze leek eindelijk “happy”.

Sindsdien ben ik anders gaan kijken naar kattengedrag en de kattenvacht. Ieder seizoen zag ik dat de vacht van mijn Loes weer wat veranderde en dan was ik daar druk mee in de weer. Destijds wist ik nog niet, hoe ik haar vacht het beste kon onderhouden. Inmiddels weet ik wel beter.

Snowy in de tuin

In 2012 heb ik veel over kattengedrag geleerd tijdens de opleiding Gedragsadviseur van Tinley . In de dierenkliniek waar ik parttime werkzaam ben, werken wij volgens de normen van Cat Friendly. Zo heb ik de afgelopen jaren veel mogen leren van het kattenwelzijn en kattengedrag. En heb ik eindelijk de stap genomen om de cursus Kattentrimmen in de praktijk te volgen bij CatsClass.

Katten trimmen doe ik uit liefde voor katten. Daarom trim ik alleen op een kat- en vachtvriendelijke methode. En daar ben ik trots op.

Scroll naar boven