Nieuws uit de salon

zomertijd klok met kat

ZOMERTIJD

Katten zijn nou eenmaal routine dieren. Ze hebben graag een duidelijk dagelijks ritme, hebben graag alles onder controle, ze willen gewoon weten wat ze kunnen verwachten…
En plots verscheen de zomertijd, zodra de klok verzet wordt, verandert er iets in jouw ritme.
En dat geldt ook voor je kat!

Charmante kattenkam en kattenborstel

LENTE TIP

Mijn tip voor de lente:
Check de vacht wel dagelijks op beginnende klitjes. Te vaak borstelen werkt averechts. Maar op de juiste manier kun je natuurlijk prima jouw kat borstelen. Sommige katten vinden het juist heerlijk en is het een sociaal moment met hun baasje.
Gebruik daarvoor de juiste vachtverzorgings producten uit mijn winkeltje.

Beatle kat bij kattentrimmer charmantekat in Maarssen regio Utrecht

Tarieven per 1/4/24

CharmanteKat behandeling
50 euro

CharmanteKat behandeling
met extreme vilt
65-75 euro

Korting volgend dier
op dezelfde dag
-5 euro

CharmanteKat APK
35 euro

Kitten Kennismaking
incl nagels knippen
15 euro

Alleen nagels knippen
8 euro

in de kattentrimsalon met kat Joost

CharmanteKat katten trimster

Katvriendelijke groet van
Miranda charmantekat katten trimsalon favicon

CharmanteKat katten trimster

verharen

Het is een normaal proces: zodra de dagen langer worden laat de oude wintervacht los. Dit zorgt voor extra stofzuigmomenten en het aanschaffen van kledingrollers. Heel veel meer kun je hier niet aan doen. Want wanneer je te vaak gaat borstelen, creëer je juist extra ruiperiodes!
Lees meer over verharen in de blog Verharen.

In de loop van de winter worden de haren oud en zullen deze slijten. Hierdoor raken de haren makkelijk in de klit. Wanneer jouw kat deze versleten haren er tijdig uitpoetst is er geen probleem. Maar helaas lukt dit niet altijd. Soms hebben ze zoveel “fluffy wolharen” dat het voor de kat gewoonweg niet meer bij te houden is! Dicht op de huid beginnen er klitjes te vormen. Meestal in de volle winterbroek en onderin de kraag. Deze maanden tref ik veel katjes met grote plakken vilt. Bekijk eens het filmpje over deze Winterknopen en wellicht herken je dit ook bij jouw eigen wollige vriend(-in).

OP MUIZENJACHT

Binnen is het lekker warm en er is genoeg te eten voor een muis. Het enige wat een muis nodig heeft om je huis binnen te treden is een kiertje. Super leuk voor je kat! Ze ruikt dat de muis is langs geweest, ze hoort het geritsel… Ze gebruikt al haar zintuigen om de muis te vinden en misschien zelfs om hem te pakken te nemen! Het is een echte uitdaging. Wil je dat jouw kat ook van de bank komt? Verwen hem/haar dan eens met een muis uit mijn winkeltje. Oké het is geen echte muis, maar een speeltje gevuld met hoge kwaliteit Catnip. Met de hand gemaakte muizen voor uren lang speelplezier. 😊

filmpjes-vanuit-de-salon-van-Chamantekat-trimsalon

Ik neem je graag mee hoe ik mijn eigen Ragdoll trim. Elke zondag, tot Pasen, maken Klaasje en ik een filmpje vanuit de salon. Ik geef je tips hoe te kammen, wat te doen om klitten te voorkomen en meer. Allemaal handvatten die je wellicht zelf kunt toepassen op jouw eigen kat.
Super leuk! Kijk mee via de social media kanalen Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven