Vachtproblemen bij de oudere kat

Louka is maar liefst 17,5 jaar oud. Dus al hoogbejaard! Zijn hele leven had hij geen last van klitten. Tot nu. In dit filmpje zie je zijn eerste bezoekje in mijn salon.

Oudere katten hebben vaak een extra handje nodig bij de vachtverzorging. Ze zijn niet meer zo flexibel als voorheen, waardoor ze zichzelf niet meer zo goed poetsen. Vervolgens wordt de kattenvacht vettig en gaat deze in knoop. Zo’n klein knoopje wordt dan al snel een flinke viltplek.
Klitten en vilt trekken aan het kattenhuidje en dit doet natuurlijk pijn. Pijn tijdens springen, de kattenbak gebruiken, krabben aan de
krabpaal, alles wordt moeilijker. Door de pijn willen ze liever niet meer bewegen en lijkt je kat nóg ouder dan hij in werkelijkheid is! En dat kan anders. Wist je dat zelfs oude katten nog regelmatig willen spelen?
Op oudere leeftijd wordt het kattenbekje gevoeliger voor tandvleesontstekingen en er kunnen zelfs wiebelende tanden en kiezen ontstaan.
Je kan je voorstellen dat het schoonlikken van de vacht dan niet meer zo fijn is. Het ontstoken bekje zit vol met vieze bacteriën
(en dit stinkt!). Als deze bacteriën verspreid worden over de haren, zal het vachtje natuurlijk nooit schoon worden.

Help je oudere kat door regelmatig een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Én met de juiste kam en borstel ondersteun je hem met zijn vachtverzorging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven